Kaipaatko lisää motivaatiota? - POLAR A370

Multa kysytään usein, mikä mua motivoi urheilemisessa ja mikä saa mut jaksamaan? Tottakai mua motivoi omien tuloksien näkeminen sekä se aivan mahtava fiilis jonka urheilu suorituksen jälkeen saan, mutta myös mulla on niitä hankalempia päiviä. 

Kaipasin pitkään jotain joka veisi treenaamiseni vielä ihan toiselle tasolle, ja vihdoin sen löysin! POLAR A370 fitness ranneke on kaikkea sitä mitä toivoin ns sykemittarilta. Vertailin pitkään erilaisia vaihtoehtoja ja lopuksi arvoin tämän sekä fitbitin välillä ja päädyin polarin omaan. 

Polar A370 on ranneke joka mittaa päivän aktiviisuuden, askeleet, sykkeen, unen, unen laadun ja harjoitusten intensiteetin sekä sen määrän. Polar on myös yksi niistä ainoista sykemittareista joka mittaa sykettä automaattisesti päivän mittaan noin viiden minuutin välein ja lisää tämän datan polar flow sovellukseen. Ranneke mittaa sykkeen ranteesta jolloin erillistä sykevyötä ei tarvita (onneksi, itse en niistä yhtään pidä!)

Treenin aikana rannekkeesta voi seurata sykettä ja kulutusta, se tallentaa jokaisen treenin erikseen viikottaiseen taulukkoon ja antaa niistä palautetta. Itseäni erityisesti tämä osa-alue näissä rannekkeissa kiinnosti eniten, sillä halusin nähdä selkeää dataa viikon treeneistäni ja nähdä miten paljon oikeasti treenin aikana kulutan. Pidän myös siitä, että enään ei tarvitse manuaalisesti kirjata treenejä erikseen mihinkään muualle vaan pysyn hyvin kärryillä siitä mitä olen tehnyt ja milloin ja kuinka monta treeniä olen viikkoon saanut mahdutettua. 

Yöllä ranneke mittaa sykettä, unenlaatua ja sen pituutta. Ranneke tunnistaa todella tarkkaan sen milloin nukahdat ja milloin heräät. Jokaisen yön jälkeen saat itse arvioida unesi laadun jonka jälkeen sovellus antaa sinulle tarkat tiedot unestasi. Sovellus myös näyttää sinulle koko viikon unesi, jolla voit helposti seurata sitä nukutko oikeasti tarpeeksi! Saat itse asettaa toivotun tuntimäärän ja sen mukaan polar flow kertoo oletko saavuttanut tavoitteesi myös nukkumisesi suhteen. Uni on älyttömän tärkeää, kun treenaa kovaa eikä sitä kannata jättää vähälle!

Rannekkeen ostaessasi ja käyttöönottaessasi se määrittää juuri sinulle sopivat tavoitteet jokaiselle päivälle. Pääset tavoitteeseesi suorittamalla sen määrän aktiivisuutta mitä ranneke on sinulle arvioinut parhaimmaksi. Ranneke ilmoittaa sinulle, kun on aika lähteä taas liikkeelle eli milloin olet ollut liian kauan passiivinen ja liikkumatta. Se myös kertoo sinulle mitä erilaisia asioita suorittamalla pääset tavoitteisiisi. Esimerkiksi se voi ehdottaa sinulle 30min kävelyä. 

Kun tavoitteesi on saavutettu ilmoittaa ranneke sen sinulle hauskalla tavalla. Rannekkeeseen tulee motivoiva ja positiivinen "saavutit tavoitteesi" teksti jota edeltää sinisten valojen pyörittämä intro jonka aikana ranneke värisee -  et siis voi missata sitä! Itselleni polar tuo älyttömän paljon motivaatiota suorittaa päivän aktiivisuustavoitteet!

Kokonaisuudessaan olen ollut älyttömän tyytyväinen tähän ostokseen ja olen saanut sillä toivottua lisä motivaatiota tekemiseeni! Olen myös huomannut olevani paljonpaljon aktiivisempi päivittäin sillä ranneke kyllä huomauttaa jos olen istunut liian kauan paikoillani! Pidän siitä että voin seurata tarkasti urheiluani ja päivittäisiä tekemisiäni sovelluksen kautta joka on muuten ihan älyttömän hienosti toteutettu! En ole vielä toistaiseksi löytänyt mitään negatiivista huomautettavaa polarin tuotteista ! 

Jos susta tuntuu, että on vaikea lähteä sinne salille tai vaikka ihan vaan kävelylle ja suurinosa päivästä menee passiivisessa istumisessa ja lepäämisessä niin suosittelen ehdottomasti hankkimaan tämän elämääsi! Lupaan sen tuovan myös sulle lisää motivaatiota liikkumiseen ja hyvinvointiin!